ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Suprem de Securitate va analiza situația din agricultură

10:47 | 10.08.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Situația dificilă din agricultură, provocată de seceta din ultimele luni, va fi discutată în această săptămână la ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite MOLDPRES.

Președintele Igor Dodon a declarat astăzi, după ședința cu premierul Ion Chicu și șeful Legislativului, Zinaida Greceanîi, că va analiza situația din agricultură, provocată de seceta prelungită, miercuri 12 august, la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit lui Dodon, subiectul ține de securitatea alimentară a statului.

“Miercuri vom convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate. Se va discuta despre secetă și situația din agricultură. Acest subiect ține de securitatea alimentară a statului. Vom discuta și situația legată de COVID-19”, a spus șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a specificat că, în această săptămână, va demara procesul de renegociere cu Federația Rusă a creditului de 200 milioane de euro pentru susținerea bugetului Republicii Moldova. Subiectul renegocierii acestui credit a fost abordat în cadrul vizitei recente a președintelui la Moscova, unde s-a întâlnit cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, reprezentant Special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

img20006425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!