ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a alocat bani pentru asigurarea școlilor cu dezinfectanți

16:00 | 03.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a alocat astăzi mijloacele financiare necesare pentru asigurarea cu dezinfectanți a instituțiilor de învățământ și achitarea salariului cadrelor didactice care vor activa cu peste 1,5 normă didactică, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei Cabinetului de miniștri, circa 31 milioane de lei vor fi alocați pentru asigurarea cu dezinfectanți a instituțiilor de învățământ, în anul de studii 2020-2021.

Totodată, Guvernul a alocat suma de 105 milioane de lei pentru achitarea salariului cadrelor didactice care vor activa cu peste 1,5 normă didactică.

Conform datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în anul curent, 3901 de cadre didactice (7,19% din numărul total de cadre didactice) vor activa cu peste 1,5 normă didactică.

img20007039

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!