ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Rectificarea bugetului va fi inclusă pe ordinea de zi a Legislativului

10:54 | 08.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Proiectul legii privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 a fost examinat astăzi de către Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului, și a obținut raportul pentru prima lectură, comunică MOLDPRES.

În urma modificările operate în bugetul de stat, veniturile se vor diminua cu 649,5 mln de lei până la 37 201,5 mln de lei, iar cheltuielile vor scădea cu 1 856,7 mln de lei până la 53 200,9 mln de lei. Respectiv, deficitul se va diminua cu 1 207,2 mln de lei: de la 17 206,6 mln de lei până la 15 999,4 mln de lei, ceea ce constituie 7,8% din Produsul Intern Brut.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Finanțelor. Potrivit autorilor proiectului, toți parametrii reevaluați au fost agreați cu experții Fondului Monetar Internațional în cadrul discuțiilor privind noul Program al Guvernului cu FMI.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Legislativului și va fi a treia rectificare din anul curent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!