ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitățile din Chișinău își vor începe activitatea treptat

12:24 | 15.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. În instituțiile superioare de învățământ nu se înregistrează focare de coronavirus, transmite MOLDPRES

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că universitățile din municipiul Chișinău își vor începe activitatea treptat. „Pentru a se evita aglomerația și transmiterea infecției de coronavirus, universitățile din municipiul Chișinău au acceptat să își înceapă treptat activitatea”, a explicat Șarov.

De asemenea, ca măsură preventivă, Șarov a spus că nouă universități își vor desfășura activitatea în regim mixt, prin cursuri on-line și prezență fizică doar la examene și colocvii, iar cinci instituții vor activa doar în regim on-line.

„În instituțiile de învățământ superior nu se înregistrează focare mari de coronavirus – avem doar șapte cadre didactice și opt studenți bolnavi”, a specificat oficialul.

img20007341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!