ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrian Candu nu a fost înregistrat în calitate de concurent la alegerile prezidențiale

17:44 | 18.09.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a respins astăzi cererea de înregistrare a lui Andrian Candu la alegerile prezidențiale, transmite MOLDPRES.

Cinci membrii ai Comisiei Electorale Centrale au votat împotriva înregistrării lui Andrian Candu în calitate de candidat la alegerile prezidențiale. Motivul adus de membrii CEC a ținut de calitatea datelor înscrise în listele de susținători prezentate. Potrivit membrilor CEC, mai multe date prezentate conțineau erori. Pentru a fi înregistrat, lui Andrian Candu îi mai trebuiau datele personale a 218 de cetățeni.

În cadrul ședinței, Andrian Candu a declarat că "CEC nu urmează spiritul legii și că administrează în mod superficial procesul electoral" și că va contesta în instanța de judecată decizia administrației electorale centrale.

img20007460

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!