ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orchestra de muzică populară ”Lăutarii” a prezentat un concert la Chișinău

15:37 | 20.09.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Zeci de spectatori au participat la un concert prezentat ieri seara la Teatrul de Vară din Parcul Valea Morilor din capitală de Orchestra de muzică populară ”Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, Artist al Poporului, informează MOLDPRES.

Pe scenă au evoluat interpreții Nicolae Ciubotaru, Lidia Bejenaru, Mihai Ciobanu, Ioana Capraru, Lilia Roșca, Igor Cuciuc, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură ș.a.

Solicitat de MOLDPRES, Nicolae Botgros a menționat că acesta a fost primul concert susținut de formație în perioada pandemiei. ”Am avut mari emoții atât noi artiștii, cât și spectatorii. Concertul a avut loc cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. Le mulțumesc din suflet spectatorilor care au avut curajul să vină la acest concert”, a subliniat cunoscutul dirijor și violonist.

Potrivit sursei citate, Orchestra ”Lăutarii” a evoluat în fața publicului pe 4 și 5 martie, când a susținut două concerte la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”, iar pe 8 martie a prezentat două spectacole în România. Pe 27 august, de Ziua Independenței, formația a avut un concert fără public la Palatul Național.

Maestrul Nicolae Botgros și-a exprimat speranța că va veni timpul când artiștilor li se va permite să susțină concerte și în spațiu închis.

img20007481

img20007481

img20007481

img20007481

img20007481

img20007481

img20007481

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!