ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Serviciul Fiscal va monitoriza transportatorii

12:33 | 06.10.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va asigura monitorizarea continuă a activităților economice cu un înalt risc de neconformare fiscală, pentru a preîntâmpina posibile cazuri de prejudiciere a bugetului de stat, transmite MOLDPRES. 

Unul din obiectivele principale ale SFS constă în aplicarea măsurilor menite de a descuraja desfășurarea ilicită a activității de întreprinzător. „Pe parcursul anului 2020, au fost întreprinse acțiuni de conformare voluntară și forțată față de contribuabilii care prestează servicii de transport interurban/internațional de persoane, în regim taxi, și persoane fizice care practică activitate de transport ilicit de persoane în traficul internațional și în regim taxi”, indică surse de la Serviciul Fiscal.

Conform sursei citate, în aceeași perioadă, Serviciul Fiscal de Stat a recepționat 278 de dosare contravenționale cu privire la practicarea transportului de persoane și/sau mărfuri, prezentate de către Agenția Națională Transport Auto, în rezultatul acțiunilor de administrare fiscală întreprinse față de persoane fizice (șoferi) ce practică ilicit transport de persoane și/sau colete în traficul internațional, 72 persoane fizice (șoferi) au fost sancționate contravențional, în baza art. 263 alin. 1 din Codul contravențional. 

Pentru a evita situațiile de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă conformarea la prevederile legislației.

Sursă foto: newsmaker.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!