ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 17 octombrie în capitală începe campania de plantare a arborilor

11:41 | 16.10.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a informat că sâmbătă, 17 octombrie, va fi dat startul campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc. În această  toamnă, pe teritoriul capitalei urmează să fie sădiți o sută de mii de arbori, transmite MOLDPRES.  

Primarul general, Ion Ceban, a făcut un apel către cetățeni să se alăture la acțiunile de înverzire lansată de autoritățile locale, îndemnând totodată la implicare și sectorul asociativ, agenții economici, precum și reprezentanții partidelor politice.

Potrivit Primăriei Chişinău, mâine este anunțată acțiunea de plantare a arborilor în Pădurea – Parc de pe Calea Orheiului, la care vor participa toți angajații Primăriei, ai subdiviziunilor, preturilor și întreprinderilor municipale.

Autoritățile locale vor pune la dispoziție participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Totodată, municipalitatea îndeamnă locuitorii oraşului, gestionarii fondului locativ, agenții economici, conducătorii instituțiilor publice să participe activ și să anunțe adresele unde intenționează să planteze arbori și arbuști, pe parcursul săptămânii viitoare, astfel ca serviciile de profil să le distribuie material săditor.

Sursă foto: agroexpert.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!