ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

240 de scanere vor fi utilizate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

14:21 | 22.10.2020 Categorie: Politică

Chișinău, 22 oct. /MOLDPRES/. 240 de scanere vor fi utilizate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, pentru a facilita procedura de înregistrare a alegătorilor în Sistemul Informațional Automatizat de Stat „ALEGERI", comunică MOLDPRES.

Utilajul a fost donat Comisiei Electorale Centrale de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Scanerele pot identifica alegătorii în listele electorale în baza buletinului de identitate scanat. În comparație cu introducerea manuală a datelor, procesul de scanare a demonstrat excluderea erorilor umane, dar a redus și timpul și cozile de alegători cu 72%.

Un număr de 120 de scanere vor fi destinate pentru secțiile de votare din afara țării și sunt adaptate la modelul actului de identitate de tip pașaport și buletin de identitate. Alte 120 vor fi amplasate în cele mai aglomerate secții de votare din țară.

Celelalte 80 de scanere, procurate în 2019, sunt destinate secțiilor de votare deschise pentru alegătorii care locuiesc în stânga Nistrului și care vor vota în baza buletinului de identitate.

Sursă foto: PNUD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!