ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cimitirul evreiesc din Chișinău va fi supravegheat video

17:21 | 05.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a dispus instalarea unui sistem de supraveghere video pentru asigurarea securității teritoriului Cimitirului evreiesc din Chișinău după vandalizarea și profanarea a 82 de morminte, comunică MOLDPRES.

Cimitirul evreiesc reprezintă un monument cu valoare istorică de categorie națională, înregistrat în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat cu nr. 189 „Cimitir cu complex de monumente".

Pe acest caz, poliția municipiului Chișinău a inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a făptașilor, care au comis această infracțiune.

Cimitirul evreiesc este unul din cele mai vechi cimitire din Chișinău. Este un monument istoric și de artă de categorie națională, amplasat pe strada Milano, în sectorul Buiucani. Funcționează din anul 1887. Cimitirul ar avea între 24 mii și 40 mii de morminte.

foto: MECC

img20008779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!