ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a remediat mecanisme deficitare din legea cu privire la regimul străinilor

13:49 | 13.11.2020 Categorie: Politică

Chișinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituționale prevederi ale legii cu privire la declararea străinilor persoane indezirabile pe motive de securitate națională, transmite MOLDPRES.

Curtea Constituțională a decis ca cetățenii străini să cunoască motivele îndepărtării lor de pe teritoriul Republicii Moldova, declarând neconstituționale prevederile care interziceau acest lucru.

Potrivit președintelui Curții Constituționale, Domnica Manole, deciziile luate „remediază mecanismele deficitare în legea privind regimul străinilor, oferind-le garanții efective atunci când se pune problema expulzării lor de pe teritoriul statului moldovean”.

Până la modificările de rigoare, decizia privind declararea străinului ca persoană indezirabilă din rațiuni de securitate națională va conține un rezumat al motivelor de o manieră compatibilă cu interesul legitim al securității naționale, fiindu-i notificată străinului sub această formă, a adăugat Manole.

img20008979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!