ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind acordarea de plăți per cap de animal a fost aprobat de Guvern

16:00 | 18.11.2020 Categorie: Economie

Chișinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat la ședința de miercuri Regulamentul privind acordarea de plăți directe per cap de animal. Acesta stabilește condițiile, ordinea şi procedura de acordare a plăților directe crescătorilor de animale, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei miniștrilor, prin acordarea plăților directe per cap de animal, din Fondul național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, se urmărește atingerea următoarelor obiective: revitalizarea sectorului zootehnic; sporirea productivității medii per exploatație agricolă; creșterea, reproducerea, ameliorarea raselor şi exploatarea animalelor în exploatațiile agricole; îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural; adaptarea la schimbările climatice şi atenuarea efectelor acestora asupra producției agricole.

Guvernul a mai decis că se învestește Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) cu dreptul de: distribuire a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural în vederea realizării plăților directe per cap de animal, în funcție de cererile parvenite de la producătorii agricoli; alocare anuală din bugetul Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural a cel puțin 30% pentru finanțarea cererilor de acordare a plăților directe per cap de animal.

„În caz de nevalorificare a surselor financiare planificate, mijloacele financiare vor fi utilizate în conformitate cu Regulamentul privind condițiile, ordinea şi procedura de acordare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 455/2017”, indică documentul.

Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina MADRM, iar decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

foto: știri Agricole

img20009115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!