ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În ziua turului doi de scrutin prezidențial, pagina de internet a CEC a fost accesată de patru milioane de ori

16:12 | 18.11.2020 Categorie: Social

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. În ziua turului doi de scrutin prezidențial, platformele cu date electorale ale Comisiei Electorale Centrale /CEC/ au fost accesate de circa 4 milioane de ori, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, pe parcursul zilelor de 15-16 noiembrie, când în Republica Moldova a avut loc turul doi de scrutin prezidențial și totalizarea rezultatelor preliminare, modulul SIAS „Alegeri”/„Prezența la vot și Rezultatele preliminare” a fost accesat de 310 mii utilizatori unici, înregistrând, circa, 4 milioane de vizualizări.

Informare din prima sursă a fost accesibilă mai ales pentru că modulul sus numit a generat date în timp real din toate secțiile de votare deschise atât pe teritoriul țării, cât și de peste hotarele ei.

În creștere a fost și numărul de utilizatori care au accesat pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md în perioada august-noiembrie, atingând 4,2 milioane de vizualizări.

Din circa 500 mii de utilizatori, 68% au accesat site-ul aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, iar 32% de utilizatori au accesat pagina aflându-se în alte țări, top cinci fiind: România, Republica Italiană, Marea Britanie, Republica Federală Germania și Statele Unite ale Americii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!