ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a ratificat un nou acord de finanțare cu Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă

17:09 | 19.11.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Legislativul a ratificat astăzi Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale” (IFAD VIII), comunică MOLDPRES.

Acordul reprezintă un proiect investițional cu finanțare din sursele Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în sumă de 18 939 000 de euro, credit pe termen lung, și 5 537 415 dolari SUA, grant nerambursabil finanțat din Fondul de Adaptare.

Scopul final al Acordului constă în asigurarea dezvoltării pe scară largă a economiei prin acordarea investițiilor complementare, întru îmbunătățirea nivelului de viață a populației rurale din Moldova si reducerea nivelului de sărăcie. Banii vor fi folosiși pentru ca afacerile din agricultură să devină mai durabile, mai competitive și mai atractive pentru investiții, prin implementarea inovațiilor și tehnologiilor adaptive la schimbările climaterice. Acordul de finanțare are o perioadă de șase ani.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, a fost ratificat Amendamentul la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea  drumurilor locale”. 

img20009156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!