ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate locurile din spitalele municipale pentru bolnavii cu COVID-19 sunt ocupate

09:27 | 23.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Toate locurile în spitalele din Chișinău, alocate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, sunt ocupate, transmite MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității Chișinău, că instituțiile municipale de sănătate au ajuns la capacitatea maximă de tratare a COVID-19. „Toate cele 1042 de locuri de tratament din spitalele municipale sunt ocupate. Luăm în calcul accesarea celor 200 de paturi existente la Centrul COVID de la Moldexpo”, a spus Gâlcă.

În acest context, oficialul a declarat că situația de urgență în sănătate pentru municipiul Chișinău a ajuns la codul roșu. Până în prezent, 41 034 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, iar peste 29 de mii s-au recuperat.

„În Chișinău s-au înregistrat până în prezent 719 decese, iar numărul morților este într-o creștere constantă”, a declarat Boris Gâlcă.

În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 97 941 de cazuri de COVID-19, iar 2149 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. 

img20009228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!