ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turul doi al alegerilor rectorului USM va avea loc pe 16 decembrie

07:50 | 10.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/.  Adunarea generală a electorilor Universității de Stat din Moldova (USM) nu a reușit să aleagă aseară noul rector al instituției. Turul doi al concursului se va desfășura pe 16 decembrie, între Igor Șarov, ex-ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, şi Florentin Paladi, decanul Facultății de Fizică și Inginerie, transmite MOLDPRES.

La primul tur de scrutin, din  9 decembrie, pe liste au fost înscrise 794 de persoane cu drept de vot, participând 709. Pentru Igor Șarov s-au pronunțat 339 de electori, iar pentru Florentin Paladi -  233. Cel de-al treilea concurent, decanul Facultății de Drept al USM, Serghei Brînză, a acumulat 137 de voturi.

Este pentru prima dată când viitorul rector al Universității de Stat din Moldova va fi ales și nu numit, fiind investit cu încrederea corpului profesoral și a studenților.

foto: sfm.md

img20009813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!