ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Carabinierii ar putea prelua atribuția de restabilire a ordinii publice

11:15 | 15.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul General de Carabinieri va trece treptat la îndeplinirea serviciului militar pe bază de contract, până în data de 31 decembrie 2021. Un proiect de modificare a legislației în acest sens a fost aprobat astăzi de către Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, atribuțiile ce țin de asigurarea ordinii publice la întruniri, manifestări cultural-sportive și a altor activități similare, vor trece din competența poliției în cea a carabinierilor, începând cu 1 ianuarie 2022.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați PSRM și urmează a fi dezbătută în ședința plenară a Parlamentului.

foto: carabinier.gov.md

img20009952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!