ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Marea Britanie vor semna Acordul de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare

17:33 | 15.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Șeful diplomației moldovene Aureliu Ciocoi a purtat astăzi o discuție în format de videoconferință cu Wendy Morton, ministru pentru Vecinătatea UE și Americi din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Dezvoltării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Diplomații au apreciat nivelul avansat al dialogului politic și al cooperării sectoriale moldo-britanice și au semnalat necesitatea intensificării vizitelor de nivel înalt în ambele capitale. Concomitent, miniștrii au salutat activitatea grupului de negociatori care au definitivat în opt runde de consultări textul Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare, care urmează să reglementeze relațiile moldo-britanice post-Brexit.

Ministrul Aureliu Ciocoi a punctat că acest instrument juridic avansat și cuprinzător va servi ca bază pentru continuitatea relațiilor dintre Republica Moldova și Regatul Unit și va ajuta la păstrarea și dezvoltarea parteneriatului strategic bilateral, consolidarea relațiilor economice și comerciale, și va contribui la crearea condițiilor de cooperare în mai multe domenii de interes reciproc.

În cadrul convorbirii au fost abordate și o serie de subiecte prioritare de pe agenda bilaterală moldo-britanică: consolidarea colaborării în plan regional, cooperarea pe dimensiunea europeană, precum și participarea țării noastre la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2021, cunoscută și sub numele de COP26, programată să aibă loc la Glasgow, Scoția în perioada 1 – 12 noiembrie 2021 sub președinția Regatului Unit.

foto: MAEIE

img20009970

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!