ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Numărul de infectări cu coronavirus în școli și licee din Chișinău este în scădere

09:39 | 21.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. În instituțiile municipale de învățământ s-au înregistrat 235 de cazuri de coronavirus, mai puțin cu 27 față de săptămâna trecută, transmite, MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipale că numărul de infectări cu COVID-19 în școli și licee este în scădere. „La data de 18 decembrie se înregistrau 235 de cazuri de coronavirus, mai puțin cu 27 față de săptămâna trecută”, a declarat Curasevici.

În același timp, oficialul a declarat că se înregistrează un număr de 3331 de elevi aflați în autoizolare, care învață în 64 de instituții de învățământ din Chișinău. Cutasevici a anunțat că doar un singur copil cu vârstă de grădiniță este înregistrat ca fiind bolnav de coronavirus. ”În 13 grădinițe din municipiul Chișinău se înregistrează un număr de 506 copii care se află în autoizolare. Nici o instituție de educație timpurie nu este închisă”, a declarat Cutasevici.

În municipiul Chișinău activează 130 de instituții de învățământ în care învață 91 933 de elevi, iar în cele 134 de instituții de educație timpurie din capitală sunt înscriși 30 739 de copii.

foto: canal2.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!