ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

08:46 | 23.12.2020 Categorie: Comunicate

Guvernul a modificat Regulamentul privind evidența și calcularea amortizării mijloacelor fixe în scopuri fiscale

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat în cadrul ședinței de astăzi modificarea Regulamentului privind evidența și calcularea amortizării mijloacelor fixe în scopuri fiscale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.704/2019.

Scopul proiectului este perfecționarea cadrului normativ în domeniul evidenței și calculării amortizării mijloacelor fixe în scopuri fiscale, ca rezultat al propunerilor parvenite din partea mediului de afaceri.

Principalele modificări vizează:

- reglementarea modului de calculare a amortizării pentru entitățile care efectuează tranziția de la un regim special de impozitare la cel general;

- precizarea momentului încetării calculării amortizării în scopuri fiscale;

- stabilirea modalității de determinare a rezultatului fiscal în cazul ieșirii prin comercializare sau schimb a autoturismelor;

- indicarea modalității de stabilire a duratei de funcționare utilă la data tranziției pentru investițiile efectuate în mijloacele fixe.

Implementarea proiectului nu necesită alocarea mijloacelor financiare din bugetul de stat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!