ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

S-a stins din viață academicianul Mitrofan Ciobanu

14:19 | 03.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Academicianul matematician Mitrofan Ciobanu, deținător al Ordinul Republicii, s-a stins ieri din viață la vârsta de 79 de ani, informează MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut public de Serviciul de presă al AȘM.

Mitrofan Ciobanu s-a născut la 5 ianuarie 1942 în satul Copceac, raionul Ștefan Vodă. A fost doctor habilitat în științe fizico-matematice, profesor universitar, autor a peste 500 de articole științifice, publicate în țară și peste hotare în domenii de cercetare ca: topologia, algebra topologică, teoria descriptivă a mulțimilor, analiza funcțională, teoria optimizării topologice, teoria măsurii etc. A fost președinte al Societății de Matematică din R. Moldova, cavaler al Ordinului Republicii. 

img21000768

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!