ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău a crescut numărul bolnavilor cu COVID-19

10:25 | 08.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. În spitalele municipale din Chișinău a scăzut numărul de locuri disponibile pentru bolnavii de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale de astăzi că, în instituțiile municipale de sănătate, a scăzut numărul de locuri destinate tratării bolnavilor de coronavirus.

Potrivit oficialului, în spitalele municipale sunt internați 906 bolnavi de COVID-19, dintre care 47 se află în stare foarte gravă, opt persoane sunt intubate, 314 în stare gravă și 537 de bolnavi se află în stare medie. „De la începutul pandemiei, 365 de medici de familie au acordat asistență prin sistemul GIRA pentru 44 552 de pacienți care au avut forme ușoare de COVID-19”, a declarat Bucearschi.

În același timp, oficialul a declarat că, în baza sistemului GIRA a avut loc informatizarea sistemului municipal de sănătate și s-a creat Registrul municipal electronic COVID-19. Acest registru va fi interconectat cu sistemul național de sănătate.

img21000894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!