ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei lansează un chestionar privind corupția din instituțiile municipale de învățământ

18:03 | 10.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Autoritățile publice locale din Chișinău vor să afle gradul de corupție din instituțiile municipale de învățământ. În acest scop, au lansat un chestionar online în vederea identificării gradului de corupție din școlile și grădinițele din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialilor de la Direcția generală educație, tineret și sport, subdiviziune care a lansat acest chestionar, odată cu identificarea gradului de corupție din școli, vor putea fi schimbate politicile din sistemul educațional municipal, în scopul combaterii fenomenului colectărilor de plăți informale.

Datele colectate vor fi procesate cu respectarea măsurilor de confidențialitate, iar informația despre participanți va rămâne anonimă.

Doritorii vor participa la chestionar prin completarea unui formular accesând link-ul: http://bit.ly/3aRIbxF 

În instituțiile de învățământ general sunt interzise colectările ilicite de bani sub orice pretext, acceptarea altor beneficii din partea elevilor și a familiilor acestora, precum și din partea organizațiilor obștești ale părinților. 

foto: Primăria Chișinău 

img21001002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!