ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a înaintat-o repetat pe Natalia Gavriliță pentru funcția de premier

18:51 | 11.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o din nou pe Natalia Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de șeful statului, după consultările cu fracțiunile parlamentare, comunică MOLDPRES.

„I-am solicitat Nataliei Gavriliță să pregătească echipa guvernamentală și să se prezinte în Parlament”, a opinat Sandu.

Șeful statului a precizat că la Președinție a parvenit o scrisoare semnată de 54 de deputați care o propun pe Mariana Durleșteanu pentru funcția de premier.

“Astăzi am avut o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare, așa cum cere Constituția. Tot astăzi  am primit o scrisoare cu o propunere la funcția de prim-ministru semnată de 54 de deputați. În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber și aici vorbesc despre persoane supuse răpirii, care au fost ostatici. De asemenea, în listă se regăsesc persoane care au fost implicate în furtul miliardului și deputați care au schimbat mai multe partide politice. În aceste condiții am decis înaintarea din nou a Nataliei Gavriliță”, a spus Sandu.

Natalia Gavriliță și echipa ei de miniștri nu au primit astăzi votul de încredere al deputaților din Parlamentul de la Chișinău. Niciun deputat nu a votat pentru învestirea acestui Cabinet de miniștri. Potrivit Constituției, președintele R. Moldova, Maia Sandu, trebuie să desemneze pentru a doua oară un candidat la funcția de premier.

img21001044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!