ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii a lansat primul apel de subvenționare per cap de animal

10:03 | 26.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a lansat primul apel de depunere a cererilor pentru solicitarea plăților directe per cap de animal. Astfel, în perioada 1 aprilie – 4 iunie 2021, deținătorii de animale pot depune dosarele de solicitare a plăților la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, transmite MOLDPRES.

Conform Regulamentului, aprobat de Guvern în noiembrie 2020, plățile directe vor fi oferite pentru trei măsuri de sprijin:

Măsură 1- bovine: vaci din rase specializate pentru producția de lapte și mixte – 7000 lei; vaci din rase specializate pentru producția de carne – 7000 lei; junci peste 12 luni – 5000 lei.

Măsura 2 - ovine: oi din rase specializate pentru producția de lapte și mixte – 500 lei; oi din rase specializate pentru producția de carne – 500 lei; mioare peste 12 luni – 300 lei.

Măsura 3 – caprine: capre – 500 lei; căprițe peste 12 luni – 300 lei.

De asemenea, sunt pasibile pentru plata directă animalele înregistrate și exploatate în ferme zootehnice amplasate în extravilan, femele cu vârsta de cel puțin 12 luni, întreținute într-un efectiv de minim zece capete de vaci și juninci, 50 de capete de oi și mioare specializate în producția de lapte, 30 de capete de oi și mioare specializate în producția de carne, 30 de capete capre și căprițe.

Pentru a fi eligibile pentru plățile directe, animalele trebuie să fie asigurate în condițiile Legii privind asigurarea subvenționată a riscurilor de producție în agricultură. Toate condițiile pe care trebuie să le întrunească producătorii sunt expuse în Regulamentul privind acordarea plăților directe per cap de animal, precizează MADRM.

foto: zf.ro

img21001479

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!