ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 750 de cadre medicale au fost imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID

17:25 | 02.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 751 de cadre medicale au fost imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID, comunică MOLDPRES.

În cadrul unui briefing, conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că deja toate cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România, au fost distribuite către centrele de vaccinare. Astăzi au fost vaccinați angajații din secțiile de terapie intensivă de la Spitalul Republican și de la Institutul de medicină urgentă.

Circa 10800 de doze au fost transmise către spitalele din țară, iar 1800 vor ajunge în instituțiile medicale din stânga Nistrului.

Toate persoanele vaccinate au fost introduse în într-un registru electronic și astăzi niciun angajat vaccinat nu a manifestat reacții adverse la serul AstraZeneca.

În fața presei a venit și primul medic vaccinat, care a menționat că atât el, cât și colegii lui care au fost imunizați se simt bine și au muncit în ritmul obișnuit, inclusiv cu pacienții infectați cu COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!