ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asigurarea cu transport spre Chișinău rămâne o prioritate pentru locuitorii din suburbii

17:59 | 03.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Conform sondajului on-line lansat de Primăria municipiului Chișinău, principala problemă sesizată de locuitorii din suburbiile municipiului Chișinău o reprezintă asigurarea transportului tur/retur către capitală, transmite MOLDPRES.

Sondajul are drept scop stabilirea priorităților de dezvoltare a acestor localități cu contribuția financiară a municipalității. Astfel, circa 33,53 la sută din locuitorii din suburbiile orașului au identificat asigurarea transportului tur/retur către capitală ca fiind o prioritate. 

La finele acestei săptămâni, procesul de stabilire a priorităților pentru dezvoltarea suburbiilor capitalei se va încheia. Locuitorii comunelor suburbane mai pot vota doar până la data de 7 martie.

Până în prezent, în topul preferințelor locuitorilor din suburbii se atestă: transportul spre Chișinău (tur-retur) 33.53%; apeduct/canalizare 23.15%; drum de acces spre suburbie 19.07%; reparații în școli/grădinițe 14.10%; reparația căminului cultural din localitate 1.73%.

Colectarea datelor despre proiectele care ar trebui dezvoltate în localitățile din componența municipiului a fost lansată de municipalitatea Chișinău la data de 20 februarie, pentru asta fiind lansat site-ul www.suburbii.chisinau.md. Pentru dezvoltarea localităților din componența municipiului, Primăria Chișinău a alocat, pentru al doilea an, suma de 100 milioane de lei.

img21001644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!