ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe sate din țară vor avea statut de stațiune balneoclimaterică

12:22 | 04.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Mai multe localități din Republica Moldova vor obține statut de stațiune balneoclimaterică. Deputații au votat astăzi în lectură finală un proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Conform documentului, statutul de stațiune balneară va fi acordat prin hotărâre de Guvern. Totodată, acestea vor fi propuse de către consiliile locale, cu consultarea cetățenilor din localitatea vizată, în baza normelor tehnice unitare adoptate de Executiv.

Proiectul vizează și dezvoltarea economico-socială a localităților din țară, în scopul exploatării raționale și valorificării durabile a substanțelor minerale terapeutice. De asemenea, presupune dezvoltarea turismului în sate și orașe.

foto: agora.md

img21001669

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!