ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În municipiul Chișinău a început testarea plăților electronice în mijloacele de transport în comun

11:12 | 05.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău începe implementarea plăților electronice în transportul public din capitală, în parteneriat cu doi operatori de plăți electronice și o bancă comercială, transmite MOLDPRES.

Terminalele de plată care acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăți, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless, sunt deja testate în parcurile de troleibuze și autobuze.

Până la sfârșitul lunii martie, cele mai solicitate rute de troleibuze, nr. 10, 22 și 30, și autobuze nr. 2 și 5 vor fi echipate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăților fără numerar.  

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că taxarea electronică în transportul public din Chișinău este un proiect ambițios, dar tergiversat de mulți ani. Edilul a precizat că la nivelul municipalității a fost creat un grup de lucru, care s-a ocupat de implementarea proiectului privind sistemul de taxare electronică în transportul public.

„În această perioadă au fost definitivate mai multe scenarii, pentru a cuprinde toate categoriile de cetăţeni, inclusiv cei care posedă abonamente la călătoria cu transportul public sau care beneficiază de facilități în transport. Mă bucur că proiectul-pilot începe la mijlocul lunii martie şi este realizat în colaborare cu Compania MasterCard. Capitala trebuie să devină una digitală, inclusiv în ceea ce privește transportul public", a menționat Ion Ceban.

foto: Primăria Chișinău

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!