ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile capitalei au publicat strategia de dezvoltare a transportului alternativ

13:10 | 11.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile municipiului Chișinău au publicat Strategia de dezvoltare a infrastructurii pentru transportul alternativ în capitală pentru anii 2020-2026, transmite MOLDPRES.

Documentul abordează necesitatea creării infrastructurii de transport alternativ, beneficiile acestuia, etapele și modificările necesare în domeniul legislativ. Strategia se bazează în mare parte pe datele colectate în cadrul unui sondaj realizat în septembrie 2020, la care au participat 2003 respondenți. Conform rezultatelor sondajului, 95% ar utiliza transportul alternativ dacă ar dispune de infrastructura necesară. 

Strategia prevede: crearea unei rețele de trasee pentru bicicliști cu o lungime totală de 200 km în orașul Chișinău; schimbarea atitudinii locuitorilor față de transportul alternativ; creșterea numărului celor care utilizează bicicleta ca mijloc de transport zilnic până la 1% (6360 de locuitori); creșterea numărului de parcări pentru biciclete lângă punctele de interes public. 

Propunerile societății civile pentru îmbunătățirea acestei strategii au putut fi expediate până astăzi, urmând ca pe data de 13 martie să aibă loc consultări publice pe acest subiect.

foto: youth.md

img21001845

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!