ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au intervenit pe traseele unde a fost necesar în urma ninsorilor de azi

15:44 | 12.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Unitățile teritoriale SA "Drumuri” au executat astăzi pe traseele publice naționale intervenții operative de combatere a lunecușului, în regiunile unde a fost necesară implicarea acestora. Asta după ce pe parcursul zilei, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare, starea părții carosabile a unor sectoare de drum devenind umedă și lunecoasă, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Procesul tehnologic s-a desfășurat cu utilizarea a 51 de utilaje speciale și antrenarea a 74 de muncitori rutieri în raioanele Fălești, Cantemir, Leova, Briceni, Ocnița, Nisporeni, Rezina, Glodeni, Râșcani, Florești, Soroca, Șoldănești, Strășeni și Ungheni. „În prezent, circulația rutieră pe traseele naționale se desfășoară în condiții de siguranță, lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă”, indică ASD.

Administratorii drumurilor monitorizează în permanență toate sectoarele periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată rapid.

Conform meteorologilor, în următoarele 24 de ore, în ţară se așteaptă până la 10 grade de căldură, ziua, şi până la 4 grade Celsius sub zero, noaptea. Precipitații sub formă de ploaie sunt prognozate în special pentru regiunea de sud.

foto: ASD

img21001893

img21001893

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!