ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În R. Moldova vor fi instituite facilități fiscale și vamale la importul vaccinurilor anti-COVID-19

15:40 | 17.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. În R. Moldova vor fi instituite facilități fiscale și vamale la importul vaccinurilor anti-COVID-19. Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a aprobat astăzi raportul asupra unui proiect de modificare a Legii pentru punerea în aplicare a Titlului III al Codului fiscal și Legii cu privire la tariful vamal, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, pentru întreaga perioadă a stării de urgență sau a stării de urgență în sănătate publică se instituie facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul țării a vaccinurilor anti-COVID-19 prin scutirea acestora de TVA fără drept de deducere, taxa vamală și taxa pentru efectuarea procedurilor vamale.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Legislativului.

La 12 martie, Parlamentul a modificat Legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și a unor acte normative. Modificările operate permit procurarea vaccinurilor anti-coronavirus printr-o procedură simplificată și rapidă, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!