ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a participat la Adunarea Generală ONU privind gestionarea resurselor de apă

11:11 | 23.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Circa 90 de reprezentanți de nivel înalt ai statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite s-au întrunit ieri în cadrul Adunării Generale pentru a discuta despre gestionarea eficientă a resurselor de apă. Tematica reuniunii s-a axat pe implementarea obiectivelor înscrise în Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. Țara noastră a fost reprezentată la eveniment de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, transmite MOLDPRES.

„În septembrie 2015, Republica Moldova împreună cu alte 192 de state membre ale ONU au adoptat Declarația Summit-ului pentru Dezvoltare Durabilă, prin care s-a angajat să pună în aplicare obiectivele Agendei 2030. Astfel, țara noastră își va mobiliza eforturile pentru eradicarea tuturor formelor de sărăcie, combaterea inegalităților și abordarea problemelor legate de schimbările climatice, asigurându-se că nimeni nu rămâne în urmă. Gestionarea corectă și durabilă a resurselor de apă devine o nevoie din ce în ce mai actuală și reprezintă o prioritate pe agenda Guvernului Republicii Moldova”, a spus Ion Perju, în cadrul reuniunii.

Potrivit ministrului, aprovizionarea cu apă este vitală pentru dezvoltarea economică, durabilitatea mediului și incluziunea socială a țării și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățeni. Integrarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în documentele strategice este un proces continuu. În acest sens, țara noastră a aprobat toate modificările aduse Strategiei de alimentare cu apă și canalizare și a făcut pași importanți către gestionarea integrată a resurselor de apă.

„În contextul în care Republica Moldova este relativ limitată în resursele de apă în comparație cu alte țări din regiune, constatăm importanța relației cu țările vecine, România și Ucraina, pentru gestionarea transversală eficientă a cele două bazine hidrografice. La nivel național, rata de conectare a populației la serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare este încă modestă, motiv pentru care țara noastră își concentrează eforturile pentru a consolida accesul și pentru a realiza un management durabil al apei și salubritate”, a declarat şeful MADRM.

Republica Moldova împreună cu alte 192 de state membre ale ONU au adoptat, în luna septembrie 2015, Declarația Summit-ului pentru Dezvoltare Durabilă, prin care țara noastră  s-a angajat să pună în aplicare obiectivele Agendei 2030.

foto: MADRM

img21002181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!