ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia va impune restricții sanitare minime la meciurile Campionatului European de Fotbal

14:05 | 25.03.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Comitetul rus de organizare a Campionatului European de Fotbal va impune restricții sanitare minime la cele trei meciuri ale Campionatului European de Fotbal care se vor desfășura în Sankt Petersburg, transmite MOLDPRES.

Directorul comitetului rus de organizare, Aleksei Sorokin a declarat că există acordul autorităților sanitare ruse pentru prezența spectatorilor pe stadion în proporție de 50 la sută. „Lucrăm la găzduirea suporterilor străini şi acest lucru nu a fost respins de autorităţi”, a adăugat Sorokin, afirmând că este „sigur că meciurile se vor putea desfăşura cu minimum de restricţii posibile”.

Autoritățile Federației Ruse au ridicat aproape în totalitate restricţiile sanitare impuse de pandemia de Covid-19, apreciind că vârful pandemiei s-a consumat în această iarnă, atunci când un al doilea val a afectat ţara. Guvernul rus nu a instituit carantina, prioritate fiind reluarea proceselor economice.

Conform datelor prezentate de UEFA, stadionul din Sankt Petersburg are o capacitate de 61.000 de locuri. Aici ar urma să se desfășoare trei meciuri din Grupa B (din care fac parte Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia) şi un sfert de finală din cadrul competiției fotbalistice care va avea loc în perioada 11 iunie-11 iulie.

EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 12 orașe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

foto: stadiumguide.com

img21002264

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!