ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Național al Cinematografiei a lansat un concurs de proiecte

19:00 | 05.04.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Centrul Național al Cinematografiei /CNC/ invită și încurajează cineaștii, asociațiile din domeniu să aplice cu proiecte viabile în cadrul sesiunii curente de finanțare a altor genuri de activitate, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Valentina Iusuphodjaev, directorul instituției, a menționat că prioritățile CNC pentru sesiunea curentă de finanțare a altor genuri de activitate sunt pentru ateliere/cursuri de scenaristică, writing rooms, adaptări ale operelor literare, storytelling; proiecte care să stimuleze creșterea audienței locale, cultura și gândirea cinematografică, să genereze eventuale colaborări internaționale, platforme de networking și distribuție a producțiilor de film.

Potrivit sursei citate, accentul se va pune pe durabilitatea proiectului, notorietatea experților/trainerilor/invitaților, aspectul practic al cursurilor/atelierelor, rezultatele scontate, colaborarea pe plan internațional, integrarea platformelor/tehnologiilor moderne, strategia de promovare. Alte criterii sunt: audiență, impact, vizibilitate, parteneriate pe plan local și internațional, inclusiv cross-sectorial.

Bugetul CNC pentru anul 2021 pentru astfel de proiecte constituie 1.100.000 lei.

foto simbol

img21002571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!