ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două spitale din capitală revin la pofilele de bază și nu vor mai interna pacienți cu COVID-19

09:26 | 12.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Spitalul de Ftiziopneumologie și spitalul Gheorghe Paladi din Chișinău vor fi scoase în timpul apropiat din circuitul COVID-19 și vor reveni la pofilele lor de bază. Anunțul a fost făcut astăzi de către edilul capitalei, Ion Ceban, la ședința serviciilor municipale, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, în săptămâna curentă vor fi închise secțiile cu circa 150 de paturi de la Spitalul de Ftiziopneumologie și cele cu 110 paturi din blocul vechi al spitalului municipal Gheorghe Paladi. Treptat, vor reveni la activitatea lor de bază și alte instituții spitalicești din capitală.

Primarul susține că deși numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut, rămâne ridicat numărul pacienților internați la ATI. El a adăugat că în caz de un nou val de infectări, secțiile COVID ar putea fi reactivate.

foto simbol

img21002726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!