ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a mulțumit Rusiei pentru donația de vaccinuri Sputnik V

15:43 | 24.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Astăzi, Republica Moldova a primit un lot de 142.000 de doze de vaccin Sputnik V din partea Federației Ruse. Președintele Maia Sandu a mulțumit pentru această donație acordată țării noastre și a menționat ca ea „deschide posibilitatea extinderii categoriilor de persoane vaccinate și permite accelerarea procesului de vaccinare”, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului a subliniat, în același timp, că vaccinarea și păstrarea în continuare a măsurilor de protecție sunt șansa noastră de a reveni la normalitate. „Este foarte important ca într-o perioadă cât mai scurtă să se vaccineze cât mai mulți cetățeni, așa încât să protejăm viața și sănătatea noastră și a celor dragi”, a spus dna Sandu.

În context, președintele Maia Sandu a subliniat că „statul trebuie în continuare să facă tot posibilul pentru a aduce în țară cât mai multe doze de vaccin, dar și să asigure acces la mai multe tipuri de vaccin, așa încât cetățenii să poată alege”.

foto: gq.com.mx

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!