ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un nou lot de echipamente medicale pentru pacienții cu COVID-19 a fost donat locuitorilor din stânga Nistrului

16:54 | 26.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În data de 23 aprilie curent, reprezentanții din sfera medicală din regiunea transnistreană au recepționat un nou lot de echipamente medicale performante pentru tratarea și reabilitarea pacienților cu forme medii și grave de COVID-19, compus din 20 de concentratoare de oxigen și 20 de kituri de piese de schimb și accesorii, 40 canule nazale de oxigen (20 pentru adulți și 20 pediatrice) și 40 de măști „Venturi” (20 pentru adulți și 20 pediatrice), comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Aceste echipamente fac parte din lotul de asistență oferit Republicii Moldova și care au fost donate de Guvernul Federal al Germaniei și Organizația Mondială a Sănătății în Republica Moldova.

Din toate loturile de ajutoare umanitare, intrate pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv cu destinația sprijinirii eforturilor naționale de protecție, prevenire, combatere și de tratare a infecției COVID-19, au fost efectuate realocări pentru beneficiarii din localitățile din stânga Nistrului și mun. Bender.

Prin acțiunile de acest gen autoritățile de la Chișinău denotă preocuparea permanentă pentru viața și sănătatea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, în special în perioada pandemică.

foto: Biroul de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!