ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat Regulamentul privind subvenționarea locurilor de muncă

16:37 | 29.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Guvernul în exercițiu, întrunit astăzi în ședință, a aprobat Regulamentul privind subvenționarea locurilor de muncă. Acesta stabilește procedura de acordare a subvențiilor aferente cheltuielilor privind plata salariului, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, cheltuielile pentru subvenționarea locurilor de muncă se efectuează în limitele alocațiilor bugetare aprobate anual în bugetul de stat, conform principiului „primul venit, primul servit”. „În cazul în care suma subvențiilor atinge limitele alocațiilor bugetare aprobate anual în bugetul de stat, Ministerul Finanțelor, în procesul de rectificare sau elaborare a bugetului de stat, propune suplinirea alocațiilor bugetare, inclusiv pentru a acoperi sumele subvenției anului precedent”, indică decizia Executivului.

Subvenția pentru angajarea persoanelor, care pe o perioadă de cel puțin 12 luni consecutive ce preced lunii de angajare nu au avut venituri salariale, se acordă pentru cheltuielile privind plata salariului pentru salariații angajați începând cu 1 ianuarie 2021.

Serviciul Fiscal de Stat va prezenta anual, până la 1 aprilie, Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, un raport cu privire la acordarea subvențiilor pe categorii de angajați.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

img21003176

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!