ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți moldoveni care veneau din Polonia aveau teste Covid-19 falsificate

12:16 | 04.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Alte 27 de persoane sunt documentate pentru deținerea sau prezentarea testelor PCR Covid-19 falsificate. Ilegalitățile au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute, la trecerea frontierei de stat prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău,  PTF Criva și PTF Palanca, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, 12 teste falsificate au fost depistate la pasagerii rutei  Polonia – Moldova, toți fiind cetățeni moldoveni care reveneau acasă în ajunul Paștelui. Pentru toți s-a impus regimul de autoizolare pentru 14 zile, fiecare completând fișa epidemiologică, precum și fiecare s-a ales cu proces penal pentru deținerea actelor false.

În cazul demonstrării falsificării testelor, persoanele riscă amendă de până la 32 500 de lei sau închisoare de până la 2 ani.

Conform regulilor de trecere a frontierei de stat pe perioada pandemiei, pentru a fi exceptate de măsura de autoizolare, persoanele trebuie să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul Republicii Moldova (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză, franceză sau rusă.

foto: Poliția de Frontieră

img21003249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!