ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clădirea Circului din Chișinău va fi reparată capital pe bani europeni

16:09 | 07.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Clădirea Circului din capitală va fi reparată capital prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, informează MOLDPRES.

Procedura de reabilitare a arenei mari a Circului a demarat prin intermediul acestui program în anul 2019.

Etapa la care se află proiectul de reparație capitală a clădirii Circului și pașii imediat următori, care trebuie întreprinși în vederea începerii consolidării structurii edificiului și a rețelelor de sanitație și electricitate, au fost discutate astăzi în cadrul unei ședințe convocate de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa.

În cadrul ședinței s-a anunțat că, până în prezent, s-a realizat raportul expertizei tehnice a clădirii, a fost selectată compania străină pentru elaborarea proiectului de execuție a lucrărilor de reparație capitală și au fost identificate opțiunile de multifuncționalitate a arenei mari a circului, pentru a putea fi desfășurate și alte activități culturale și de agrement decât spectacole de circ.

Valoarea estimativă a lucrărilor de reparație capitală a clădirii Circului din Chișinău a fost estimată la peste 9 milioane de euro.

Edificiul Circului din Chișinău a fost inaugurat în anul 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru, cu o capacitate de 1900 de locuri și arenă cu diametrul de 13 metri. Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ 10 ani, Circul și-a reluat activitatea prin relansarea spectacolelor de circ și inaugurarea arenei mici.

foto: MECC

img21003328

img21003328

img21003328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!