ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău continuă procesul de vaccinare anti-covid

10:20 | 11.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău continuă procesul de vaccinare anti-covid, fiind operaționale 63 de centre de vaccinare, iar autoritățile locale vor dispune ca acestea să funcționeze și în zilele de odihnă, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința serviciilor municipale că, în cazul necesității lărgirii spațiilor de vaccinare, pe lângă cele 63 de centre vor fi deschise și alte puncte de vaccinare. „Pentru imunizarea unui număr cât mai mare de locuitori ai municipiului am decis ca centrele de vaccinare să funcționeze și în zilele de odihnă”, a spus Bucearschi.

În același timp, oficialul a precizat că au primit prima doză de vaccin 2778 de cadre medicale din capitală, iar 1980 au fost imunizate și cu a doua. În total, în instituțiile medicale de asistență primară din municipiu au fost vaccinate 45 388 de persoane, atât lucrători medicali, cât și personal tehnic.

De asemenea, Bucearschi a declarat că numărul pacienților internați cu COVID-19 este în scădere, în prezent fiind spitalizați 278 de pacienți confirmați, dintre aceștia 28 se află în stare foarte gravă, 131 sunt în stare gravă, iar 108 prezintă o stare medie de sănătate.

Potrivit responsabilului, starea de sănătate publică în municipiul Chișinău va fi monitorizată cu atenție în următoarele zile, când se așteaptă o creștere a numărului de infectări cu coronavirus.

img21003370

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!