ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Germania

12:14 | 17.05.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 19-20 mai o vizită oficială la Berlin. Vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, președintele Maia Sandu va avea o discuție cu Cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene, și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag. Printre oficialii de rang înalt, cu care se va întâlni președintele Maia Sandu sunt: Armin Laschet, premierul Renaniei de Nord-Westfalia, președintele Partidului Creștin-Democrat; Heiko Maas, ministrul Federal al Afacerilor Externe; Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul Federal al Apărării; Günther Krichbaum, președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene; Norbert Roettgen, președintele Comisiei pentru politica externă.

La Berlin, Maia Sandu va pune în discuție mai multe subiecte, cum ar fi: modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

La fel, președintele Maia Sandu va participa la o discuție publică cu genericul „Moldova - un nou început”, organizată de Fundația Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu domnul Norbert Lammert, președintele Fundației, și de Gerhard Wahlers, Secretar General adjunct al acesteia.

Din delegația oficială care o va însoți pe președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe, și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic.

foto: ptceducation.com

img21003511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!