ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost evaluate rezultatele ODIMM în 14 ani de activitate

16:34 | 17.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Rezultatele înregistrate în 14 ani de activitate de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), creată la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

“În 14 ani de activitate, ODIMM și-a consolidat rolul de cea mai importantă instituție de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii, acordând servicii de consultanță, suport și instruire tinerilor și femeilor cu idei de afaceri, migranților reveniți acasă, companiilor cu potențial de creștere și export, tuturor persoanelor interesate de domeniul businessului. MEI și ODIMM vor fi în continuare alături de antreprenori cu instrumentele existente, vor lansa noi inițiative de suport și vor continua să inoveze în tot ceea ce fac, pentru a răspunde necesităților antreprenorilor”, a declarat Mihail Lupașcu, secretar de stat la Ministerul Economiei.

Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Costin, pe parcursul anului 2021, cu suportul Guvernului și al partenerilor de dezvoltare externi, organizația va lansa șapte noi programe de suport în afaceri care vor spori competitivitatea ÎMM-urilor, vor oferi antreprenorilor, aflați în dificultate, oportunități de relansare a afacerilor, vor fortifica turismul rural, vor impulsiona transferul de tehnologie dintre universități și sectorul privat, vor stimula constituirea întreprinderilor sociale etc.  

În 14 ani de activitate, peste 150 de mii de persoane au beneficiat de serviciile ODIMM: consultanță în afaceri, instruire, finanțare şi investiții în economia națională de circa două miliarde lei, fiind create aproximativ 11 mii de locuri de muncă. 

Pe parcursul anilor, ODIMM a fost susținută de Uniunea Europeană, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), ONU, Banca Mondială ş.a.

img21003524

img21003524

img21003524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!