ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a amânat discuțiile despre devizul de cheltuieli pentru anticipatele din 11 iulie

16:36 | 19.05.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală va stabili la o altă ședință devizul final de cheltuieli pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite MOLDPRES.

Membrii administrației electorale central au exclus, cu șase voturi pentru, de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi punctul referitor la stabilirea devizului de cheltuieli al alegerilor parlamentare din 11 iulie. Propunerea a venit după ce președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că a primit din partea premierului interimar o scrisoare în care se arată că pentru organizarea alegerilor s-a decis alocarea a 70 de milioane de lei din fondul de rezervă. Potrivit aceleiași scrisori, executivul va acorda necesarul suplimentar de mijloace financiare după data de 20 iunie, „după determinarea exhaustivă a tuturor costurilor ce nu au putut fi estimate complet la etapa planificării”.

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus ca discuțiile referitoare la devizul de cheltuieli să fie amânate. „Consider oportun ca să venim cu decizia după ce vom avea calculele finale, reale și efective, care urmează a fi suportate”, a menționat Lebedinschi.

La sfârșitul lunii aprilie, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor din 11 iulie, în valoare de 125 de milioane de lei.

img21003575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!