ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost constituite 38 de consilii electorale de nivelul al doilea

11:40 | 21.05.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit astăzi 38 de consilii electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, transmite MOLDPRES.

Administrația electorală centrală a aprobat componența nominală a consiliilor electorale ale circumscripțiilor electorale, constituite conform prevederilor legale de membri desemnați de instanțele de judecată, consiliile raionale/municipale, precum şi de către partide şi alte organizații social-politice reprezentate în Parlament. În situația în care numărul nu este suficient, acesta se completează de către CEC din Registrul funcționarilor electorali.

Conform hotărârii CEC, membrii organelor electorale constituite se vor convoca în prima ședință cel târziu pe 23 mai 2021. Până la 5 iunie 2021 urmează a fi constituite secțiile de votare, iar până la 15 iunie 2021 și birourile electorale ale acestora.

Tot astăzi, CEC a stabilit pentru fiecare concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021 un număr de maxim 615 persoane de încredere, repartizate pe fiecare circumscripție electorală.

img21003640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!