ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte 200 de ventilatoare vor fi distribuite spitalelor din țară

16:18 | 24.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Un alt lot de 200 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară pentru a consolida secțiile de terapie intensivă, comunică MOLDPRES.

Prezent la evenimentul de recepționare a echipamentului medical, secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov, a menționat că „livrarea de astăzi a lotului de ventilatoare este extrem de necesară în condițiile în care sunt în continuare pacienți în stare gravă care au nevoie urgentă de respirație asistată, iar aceste echipamente le vor salva viețile”.

Ventilatoarele sunt de ultimă generație și de cea mai înaltă performanță. În total, în cadrul proiectului, care a fost lansat la 28 mai 2020, au fost achiziționate 292 ventilatoare.

Conform datelor MSMPS, în prezent, în instituțiile spitalicești din țară sunt internați 109 pacienți în stare gravă, dintre care 16 pacienți sunt conectați la respirație asistată.

img21003707

img21003707

img21003707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!