ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Malta este prima țară din UE care a atins imunitatea colectivă

10:46 | 25.05.2021 Categorie: Externe

Valletta, 25 mai. /MOLDPRES/. Malta a demonstrat că vaccinarea în masă aduce rezultatele scontate. Pe insulă s-au vaccinat deja 70% din populația sa adultă cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, devenind prima ţară a Uniunii Europene care a obținut imunitatea colectivă, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Chris Fearne, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Totodată, 42% din populația adultă a primit rapelul.

Malta a avut în medie trei cazuri noi de virus în fiecare zi în ultima săptămână, rata de pozitivitate a testelor fiind la un nivel de sub 0,2%. Două cazuri noi au fost raportate luni.

„Vaccinurile sunt administrate cu o rată de un vaccin la cinci secunde", a declarat ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

Toți locuitorii insulei cu vârstă de peste 16 ani au acces liber la vaccinare, iar oficialul a precizat că şi copiii cu vârsta de 12 ani şi peste vor fi imunizați odată ce autorităţile medicale europene vor autoriza utilizarea vaccinului pentru această grupă de vârstă.

Purtarea obligatorie a măștilor în aer liber va fi ridicată la 1 iulie pentru persoanele vaccinate, atât timp cât cazurile de infectare rămân scăzute.

Autorităţile sanitare anunțaseră anterior că purtarea măștii nu va mai fi necesară pe plaje de la 1 iunie.

Luni, 24 mai, restricțiile privind sălile de sport şi piscinele au fost ridicate, în timp ce programul restaurantelor a fost prelungit până la miezul nopții. Anterior, acestea trebuiau să închidă la ora 17:00.

foto: total.com

img21003723

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!