ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 50 mii de cetățeni ai Republicii Moldova au fost vaccinați anti-COVID peste hotarele țării

13:53 | 01.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Circa 50 mii de cetățeni ai Republicii Moldova au fost vaccinați anti-COVID peste hotarele țării. Datele au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către conducerea Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cifrele parvin de la Poliția de Frontieră. În ultimele șapte zile, în țara noastră au fost administrate 100 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. Astfel, rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la aproape 10%. Mai exact, până astăzi, 416.814 persoane au fost imunizate împotriva virusului.

Totodată, 80% din lucrătorii medicali au fost imunizați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la reducerea morbidității cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare. În țara noastră, în total, au fost raportate 1.378 de reacții adverse, dintre care 94,4% cu forme ușoare, 5,6% cu forme moderate.

Autoritățile au anunțat că, pe parcursul săptămânii curente, un alt lot de vaccinuri AstraZeneca, livrat prin intermediul platformei COVAX, urmează să ajungă la Chișinău. Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 886.390 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

img21003907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!