ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii de frontieră au identificat de la începutul anului peste 460 de teste PCR cu semne de falsificare

13:28 | 02.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent până la data de 31 mai, peste 460 de teste PCR Covid-19 au fost identificate cu semne de falsificare. Din numărul total de falsuri, 108 au fost ridicate pe sensul de intrare în Moldova, alte 346 au fost depistate la ieșirea din țară, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cele mai multe teste false au fost găsite în primele luni ale anului, iar la sfârșitul lunii mai numărul ilegalităților a scăzut. Cele mai multe teste falsificate au fost depistate în Aeroportul Internațional Chișinău, vama Leușeni, Sculeni, Criva și Palanca.

Conform legislației în vigoare, persoanele care au prezentat acte cu semn de falsificare riscă amendă de până la 32 500 de lei sau închisoare de până la doi ani.

foto: Poliția de Frontieră

img21003933

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!